www.kunstenaarinjekamer.nl        een digitaal platform

  • een verdienmodel voor professionele kunstenaars* in Drenthe, Friesland en Groningen
  • inspiratie, advies en begeleiding voor amateurkunstenaars in heel Nederland

schilders, beeldhouwers, muzikanten, componisten, zangers, dansers, filmmakers, theatermakers, acteurs, audiomakers, schrijvers, dichters, etc.
in de drie noordelijke provincies

inspireren, adviseren en begeleiden

kunstliefhebbers en amateurkunstenaars
(individuen, scholen, verenigingen, clubs, koren etc.)
in heel Nederland
  
Via de site boeken amateurkunstenaars in heel Nederland een kunstenaar in Drenthe, Friesland of Groningen om in de online-omgeving van de site te praten over het werk van die kunstenaar en/of om advies te krijgen over een eigen werk of een werk van een vereniging, club, schoolklas etc.

De kunstenaars stellen individueel hun tarieven vast, maar er is een minimumtarief om betaling volgens de Fair Practice Code te waarborgen; facturering en betaling verloopt via de site.

Representatie is voor de kunstenaars gratis; van ieder online contact gaat 5% naar het platform, zodat het mettertijd zichzelf kan bedruipen.

Na de online kennismaking kunnen er live afspraken voor begeleiding volgen, binnen de mogelijkheden van de anderhalve-meter-samenleving.

In de ontwikkelingsfase krijgt de site subsidie, bijvoorbeeld via het het SIDN Fonds, zodat ook het bouwen van de site bijdraagt aan de werkgelegenheid voor creatieven in de noordelijke provincies.

Graag samenwerking met VNO NCW Noord, MKB Noord, NDC Mediagroep, Marketing Drenthe, Merk Fryslân, Marketing Groningen en Stichting Beringer Hazewinkel met betrekking tot sponsoring, marketing en publiciteit - bijvoorbeeld in de vorm van een wekelijks duo-portret van een kunstenaar en klant op de relevante mediakanalen.

* criterium kunstenaars: afgeronde kunstvakopleiding en/of professionele werkpraktijk
visual Jantine Koppert